Știința vorbește la RFI România

Știința vorbește

Luni, 5 februarie 2024, imediat după știrile de la ora 13.00, demarează la RFI România, emisiunea Știința vorbește. În fiecare ediție, Marius Matache va avea ca invitat un cercetător de prestigiu din  sfera cercetării românești, alături de care va dezbate provocările cu care acest domeniu se confruntă și împreună vor încerca să propună soluții la problemele identificate.

Primul invitat al emisiunii este doamna Mihaela Florea, președinte al Consiliului Național al Cercetării Științifice și cercetător științific gr. I în cadrul Institutului Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Materialelor. De asemenea, cercetător asociat în cadrul Facultății de Chimie a Universității din București.

Emisiunea Știința vorbește face parte din activitățile de promovare a carierei de cercetător și a cercetătorilor cu performanțe remarcabile pe care proiectul SciResCareer le întreprinde în Regiunea București-Ilfov. Nu în ultimul rând, într-o societate confruntată cu o lipsă acută de modele umane, emisiunea încearcă să aducă în fața publicului oameni care contribuie, prin rezultatele cercetărilor lor, la dezvoltarea societății umane în ansamblu.

One thought on “Știința vorbește la RFI România

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *